کارگوتکچر یا cargotecture توسط معماری ترکیبی (یا معماری هیبرید) سیاتل در سال ۲۰۰۳ ابداع شد تا هر سیستم آپارتمان که با کانتینرهای باربری بازیافت شده ساخته میشود را توصیف کند. پس چنین چیزی حتی در غرب هم چندان قدیمی نیست و شما معنای آن را در لغت نامهی انگلیسی به نیز نمیتوانید بیابید! تقریباً ۹۰ درصد تجارتهای جهان از طریق کانتینرها انجام میگیرد و سالانه حدود صد میلیون تجهیزات از طریق ۵۰۰۰ کانتینر در اقیانوسها و بین نقاط مختلف جهان رد و بدل میشوند. روزانه حدود ۲۱ هزار کانتینر به مقصد آمریکا حرکت میکنند. در آمریکا، میزان واردات بسیار بیشتر از صادرات است و در هر زمان مشخص، حدود ۲ میلیون کانتینر خالی در این کشور میتوان یافت. از این کانتینرها میتوان برای ایجاد ساختارهای بسیار محکم استفاده کرد. کنار هم چیدن آنها حتی میتواند انعطاف در طراحی را برای ما به ارمغان آورد. این کانتینرها میتوانند به منظور مکانی برای کار، فروش محصولات، دفتر اداری یا حتی سکونت مورد استفاده قرار گیرند. آنها حتی میتوانند مجهز به تمام وسایل آسایشی در منازل رایج باشند. معمولاً به کارگوتکچرها یک لایهی عایق افزوده میشود تا در برابر اتلاف گرما مقاومتر شوند و همچنین بر روی سقف آنها از پنلهای خورشیدی استفاده میشود تا برق داخلی آنها تأمین گردد. برخی از کارگوتکچرها حتی دارای امکانات ذخیره سازی آب باران نیز میباشند.
در صورتی که معنای پارسی مناسبی برای کارگوتکچر سراغ دارید، حتماً از طریق کامنتهای این مطلب، نظر خود را اعلام کنید. محیط زیست و انرژیهای نو مملو از کلماتی است که معادل فارسی مناسبی برایشان پیدا نمیشود و من ناچار به استفاده از خود آن کلمات با حروف فارسی (پینگلیش) هستم.
به نظر شما آیا استفاده از کارگوتکچر در کشور ما امکانپذیر است؟ در استفاده از کارگوتکچر با چه مشکلاتی مواجه خواهیم بود؟
در زیر میتوانید نمونههایی از کارگوتکچر را مشاهده نمایید.
به جای کارگوتکچر می توان گفت “بارسازه”
ای کاش کمی بیشتر توضیح میدادید
بجای ایمن وازه می توان از کلمات زیر استفاده نمود :
ساختمال : ساخت مخفف ساختمان و مال مخفف فروشگاههای بزرگ که مطمئنا برای جابجایی لوازم آنها در سرتا سر دنیا از این کانتینرها استفده می شود .
فلزساخت : فلز نمایانگرفلزی بودن سازه و کانتینر بوده و ساخت مخفف ساختمان