گروهی از دانشجویان دانشگاه ویسکانسین راهی برای روشن کردن خانههای ما پیدا کردهاند که نیازی به الکتریسیته ندارد. تکنولوژی موسوم به لامپهای زیستی، برای روشنایی بر باکتریهای زنده تکیه دارد. اگر به یاد داشته باشید قبلا نیز با طراح لامپ هایی با انرژی جلبک آشنا شدید.
در گزارشی از دیسکاوری نیوز، لامپهای زیستی نتیجهی مهندسی ژنتیک گونهای از باکتریای. کولی که در رودهی انسان و دیگر حیوانات زندگی میکند، معرفی شدهاند:
«در حالت عادی، این باکتریها در تاریکی درخششی از خود ندارند، امّا محققین رشتههایی از DNA وارد بدن میکروبها کردهاند که ژنهای درخشندگی طبیعی به آنها میدهد. در نتیجه باکتریها مشابه حشراتی مثل کرم شبتاب و موجودات دریایی مثل ستاره دریایی و پلانکتونهای نورانی، خواهند درخشید».
سرپرست بیوشیمی در پروژه، میشل زایکن میگوید:
«لامپ زیستی در واقع یک اکوسیستم محبوس در یک بطری است که چند نمونه از میکرو ارگانیسمها درون آن وجود دارد. هر ارگانیسم در چرخههای حیاتی و غذایی دیگر ارگانیسمها، نقش بازی میکند».
گروه تحقیقاتی سعی دارد تا با تکنیکهای مختلفی روند کار را آزمایش کند و راههای متفاوتی را برای رنگآمیزی لامپها و فعال کردن پخش نور باکتریها امتحان کند.
به علاوه، روشنایی روز به باکتری در زنده ماندن کمک میکند و بنابراین لامپ زیستی میتواند برای روزها و ماهها روشنایی خود را حفظ کند.
درج دیدگاه