پخت و پز با انرژی خورشیدی در برخی مناطق که دسترسی به سوختهایی مانند گاز ندارند بسیار هائز اهمیت است. یک نمونهی آن، استفاده از کوره خورشیدی در حومه مکزیک برای پخت و پز غذا است. در طول این سالها چندین نوع اجاق خورشیدی مشاهده شده که همهی آنها تقریباً ویژگیهای یکسانی داشتند و برای پخت غذاهای رایج در آمریکا طراحی شده بودند. در طی این سالها تعداد زیادی استوانه خورشیدی مخصوص گرم کردن آب نیز مشاهده شده است که مانند فلاکس عمل کرده و گرما را به طور موثر و سریع ذخیره و منتقل میکند.
خوراکپز GoSun غذای شما را داخل یک استوانه میپزد که ۹۰ درصد از انرژی حرارتی را که روی آن متمرکز شده جذب میکند و در چند دقیقه به دمای ۵۵۰ درجهی فارنهایت میرسد این وسیله بسیار کاربردی بوده و قصد دارد تا دیدگاه ما را در مورد پخت و پز خورشیدی تغییر دهد.
حقیقتی جالب در مورد این وسیله آن است که از تکنولوژی موجود برای هدفی کاملاً غیر منظره بهره برده است. سالها توسعه سبب شده تا بتوانند این استوانهها را طوری بسازند تا به جای گرم کردن آب برای پختوپز مناسب گردند و همچنین در چند سال اخیر انجام فرآیند تولید در چین سبب شده تا قیمت آنها کاهش یابد.
مسئله مهم این است که عدم توانایی این دستگاه در انجام برخی پخت و پزها مانند پختن کیک و سرخ کردن چه محدودیتهایی برای کاربران ایجاد میکند و چقدر اهمیت دارد. برای مثال مردم چین به دلیل گران و کمیاب بودن سوخت، مواد غذایی را به تکههای کوچک خرد میکردند تا راحتتر داخل ماهی تابههای چینی جا بگیرند و هنگام پخت نیز سوخت کمتری مصرف کنند، فوچیسا دانلوپ (Fuchsia Dunlop) روش پخت تعداد زیادی از این نوع غذاها را آموزش داده که شما میتوانید از تمام آنها استفاده کنید، مواد متشکل این غذاها به راحتی درون استوانه جای میگیرند.
خوراکپز GoSun بر خلاف یک اجاق خورشیدی بزرگ که برای هر نوع پخت و پز عادی استفاده میشود، شاید نتواند همهی غذاهای موجود در رژیم غذایی ما را بپزد اما این واقعاً یک مزیت است نه یک نقص؛ آیا با مصرف غذاهای مضر کمتر رژیم غذایی سالمتری نخواهیم داشت؟
منبع: GoSun stove
درج دیدگاه