دیدگاه بسیاری از انسانها هیچگاه فراتر از گوشی تلفن همراهی که در دستشان قرار دارد نخواهد رفت. از گوشی تلفن همراه خود برای عکس گرفتن یا خوش و بش کردن با دوستان در شبکههای اجتماعی استفاده میکنیم بدون توجه به اینکه برای ساخت این گوشیهای تلفن همراه، عرضهی آنها در سرتاسر دنیا و قرار گرفتن آن در جیب کاربران چه حقوقی از برخی افراد که مانند من و شما انسان هستند پایمال میشود.
در مجله ۱۲۵امین موضوع سالگرد نشنال جئوگرافیک، تصاویر خیره کنندهی آقای مارکوس بلیسدال (فیلمساز و عکاس)، پردههایی را از روی جهل ما نسبت به موضوع مذکور پس زده است. این تصاویر بیانگر مردان، زنان و کودکانی است که زندگی خود را روی این موضوع گذاشتهاند و سرسختانه با شرایط هولناک دست و پنجه نرم کردهاند تا مواد معدنی با ارزش مورد نیاز در گوشیهای تلفن همراه در هر بازاری را بدست آورند.
تصاویر مارکوس بیانگر داستان بهرهبرداری از منابع معدنی به علت تقاضای بالای مصرف کنندگان دستگاههای الکترونیکی است.
[message_box title=”قسمتی از متن نشنال جئوگرافیک که جزئیات را بیشتر توضیح میدهد:” color=”green”]
کنگو، کشوری در جنوب صحرای آفریقا با منابعی از الماس، طلا، کوبالت، مس، قلع، تانتالم است، منابعی با ترلیونها دلار ارزش! ولی به علت جنگهایی که هرگز پایان نخواهند یافت، کنگو یکی از فقیرترین کشورها با آسیبهای روانی زیادی است. این مساله شاید برای خیلیها چندان مهم نباشد مگر اینکه بدانند معادنی تحت سلطهی شبه نظامیان در کنگوی شرقی، مواد خام برای کمپانیهای بزرگ تولید دستگاههای الکترونیکی و جواهرات و زیورآلات گرانقیمت را فراهم میکنند و در عین حال، اسباب بی نظمی و هرج و مرج در آن مناطق را نیز فراهم میکنند. بنابراین در لپتاپ، دوربین عکاسی، گوشی تلفن همراه یا گردنبند شما ممکن است میزانی از درد و رنج مردم کنگو موجود باشد که به چشم نمیخورد.
[/message_box]
آسیبهایی که محیط زیست برای حصول این مواد معدنی و بکارگیری آنها در گوشیهای تفلن همراه متحمل میشود انسان را وحشتزده میکند مخصوصا وقتی تصورش را بکنیم که فقط قسمتی از این مواد معدنی در بازیافت گوشیهای تلفن همراه، بازیافت میشوند و مجددا مورد استفاده قرار میگیرند. میل سیری ناپذیر ما برای داشتن جدیدترین محصولات تکنولوژی در جیبان شاید به معنای واقعی کلمه، کشتن کسانی باشد که هیچ گزینهی دیگری به جز کار کردن در معادن ندارند.
این فقط گوشهای از حقایقی بود از پشت پردهی تولید گوشیهای تلفن همراه هوشمند که برای شما بازگو شد. به عنوان نمونههای دیگر، به شرایط بد کارگران در برخی از کارخانهها مانند Foxcon میتوان اشاره کرد. اگر واقعاً برای محیط زیست و مسائلی که در دنیای واقعی برای تولید گوشیهای تلفن همراه در حال رخ دادن هستند ارزش قائل هستید، میتوانید نگاهی بیندازید به پیشنهادهایی که قبلاً در اکوگیک برای گوشی تلفن همراه مطرح شدهاند. قبلاً سازگارترین گوشیهای تلفن همراه با محیط زیست معرفی شدند. البته زمانی زیادی از انتشار آن پست گذشته ولی من همچنان بیش از همهی موارد، روی گزینهی اول و آخر آن تاکید میکنم. به عنوان نمونهی دیگر، میتوانم گوشی منصف یا fairphone را توصیه کنم که ادعا میشود اولین گوشی تلفن هوشمند منصف در دنیا است که موارد اخلاقی در روند ساخت آن به طور کامل رعایت شدهاند و چند هفته قبل در لندن رونمایی شد.
در پشت پرده دنیای مدرنی که در آن زندگی میکنیم، حقایق تلخ زیادی نهفته است که بسیاری ما از آنها بی خبر هستیم. در آینده، اگر عمری باقی بود به موارد دیگر نیز اشاره خواهم کرد.
منابع:
با سلام…
حدود یک ماه پیش ما هم در پرونده ای مختص به کنگو به این مساله پرداختیم. خوشحال شدیم که این داستان از دید شما هم پنهان نمانده است.
http://www.jabeh.net
رسول جان با دیدن همچین وبگاهی بسیار خوشحال شدم
یه پیشنهادم از من قبول کن, سعی کن از عکس ها هم در مطالبت استفاده کنی چون خیلی می تونه تاثیر گذار و خواندنی بشن
موفق باشی
از یه زاویه دیگه که ببینید وجدانتون راحت تر با این مسئله کنار میاد.
اگه این گوشی ها و تقاضای زیاد بازار نبود این بنده خداها بیکار میشدن !!
سلام . این تصاویر نشان دهنده ی فقدان مدیریت بر بشر است و هیچ حقوق بشری وجود ندارد . بشر یعنی “یهود” ، حقوق بشر هم میشود حقوق یهود و بقیه با عرض معذرت حیوان دوپا . که به دیدگاه دشمنان اینطور است . دجال آخرالزمان در حال حکومت در اسرائیل است و پول رایج بین اللمللی هم پول الکترونیکی است . صهیون ها در چین خیمه زدند و تجارت میکنند که کارمزد کارگران به اندازه ی یک مشت برنج است . در این دنیای ۷ میلیاردی جایی برای عبودیت نیست . اکنون هم حال دنیا این چنین است که می بینید . دنیا …… دنی ……. دنی = پست / به امید ظور مصلح جهان یا اباصالح المهدی
“یهود” را به صهونیست اشتباه نگیرید.
کی اهمیت میده ؟ گوشی Iphono رو عشق است
پارسال مستندی راجع به همین موضوع با عنوان در جیب شما خون است ساخته شده که اشاره به همین موضوع داشت
خوب باید کار کرد دیگه
من هم کارگری کردم تو گرما شرایط بد اب آلود …
الان هم مهندس شدم :-)
اگه این گوشی ها و تقاضای زیاد بازار نبود این بنده خداها الان نان شب هم نداشتن !!
مثبت اندیشی :)