محققان در موسسه آلمانی Fraunhofer که در مورد سیستمهای انرژی خورشیدی فعالیت میکند، با به کار بردن ساختار جدیدی در سلول خورشیدی که دارای چهار زیر سلول خورشیدی است، به رکورد جهانی جدیدی در تبدیل نور خورشید به الکتریسیته دست یافتهاند.
سه سال صرف تحقیق روی این تکنولوژی خورشیدی ویژه شده و چهار ماه پیش در ماه می ۲۰۱۳ محققان با استفاده از این تکنولوژی به بازده ۴۳.۶ درصد رسیدند، و اکنون توانستند تا رکورد جهانی ۴۴.۷ درصد را ثبت کنند، بازدهی که به دنیای تکنولوژی خورشیدی نوید نزدیک شدن به راندمان ۵۰ درصدی را میدهد.
از این نوع سلول خورشیدی در متمرکز کنندههای فتوولتائیک (CPV) استفاده میشود، طبق گزارش phys.org: «هنگام آزمایش سلولهای خورشیدی چندلایه که در اصل در فناوریهای فضایی کاربرد دارد، این تکنولوژی موفق شد تا به بازده بالایی در تبدیل نور خورشید به الکتریسیته دست یابد. در این سلول خورشیدی چند لایه، چندین سلول از مواد نیمه رسانا III-V (متشکل از عناصر گروه ۳ و۵) تشکیل شده که روی هم قرار گرفتهاند، هر کدام از زیر سلولها محدوده طول موجی متفاوتی از طیف خورشیدی را جذب میکند.»
این سلولهای خورشیدی که در آزمایشگاه Fraunhofer توسعه یافته، در شرکت Soitec به تولید انبوه میرسد، این کمپانی تا کنون تعدادی سلول خورشیدی برای نصب در ایتالیا، فرانسه، آفریقای جنوبی و کالیفرنیا و همینطور ۱۴ کشور دیگر ساخته است.
منبع:
سلام
هزینه هر مگاوات از نیروگاهها چقدر می باشد .